Βλέποντας την παραγωγή της Honda το `60 (+Βίντεο)

Βλέποντας την παραγωγή της Honda το `60 (+Βίντεο)

Μία ταινία μικρού μήκους 60 ετών της Honda
Φαίνεται η γραμμή παραγωγής του `60
Ξεχωριστές εγκαταστάσεις για διαφορετικά εξαρτήματα.
Παρουσιάζεται το πνεύμα της Honda της εποχής

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Μία ταινία μικρού μήκους 60 ετών της Honda

Η Honda δημοσίευσε ένα μισάωρο ντοκιμαντέρ που είχε γυρίσει το 1962 για την γραμμή παραγωγής της τότε.
 

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας εκείνη την εποχή

Στο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ βρίσκεται η παραγωγή του Super Cub, του θρυλικού παπιού που παραγόταν από την δεκαετία του `50 και ξεπέρασε τα εκατό εκατομμύρια κομμάτια. Παράλληλα όμως δείχνει το μέγεθος των βιομηχανικών εγκαταστάσεων που είχε ήδη η Honda εκείνη την εποχή και πολλά άλλα όπως για παράδειγμα την σημασία που αποδιδόταν στην ποιότητα των προϊόντων μέσω ενός ποιοτικού ελέγχου υψηλών προδιαγραφών που ακολούθησε γενικότερα η ιαπωνική βιομηχανία τα επόμενα χρόνια.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ξεχωριστές εγκαταστάσεις για διαφορετικά εξαρτήματα

Παράλληλα φαίνεται το πώς η Honda είχε δημιουργήσει ξεχωριστές εγκαταστάσεις για διαφορετικά εξαρτήματα όπως το τμήμα που είναι αφιερωμένο στη μηχανική επεξεργασία, τη σφυρηλάτηση, την εκτύπωση εξαρτημάτων από λαμαρίνα και αυτό των πλαστικών μερών, την επιχρωμίωση και την βαφή. Πριν το κλείσιμο του ντοκιμαντέρ θα ακούσετε τον ήχο ενός αγωνιστικού κινητήρα ενώ θα περνούν εικόνες του Super Cub. Ο ήχος αυτός δυναμώνει μέχρι που γίνεται ξεκάθαρη η σύνδεση της Honda με τους αγώνες ταχύτητας και το MotoGP! Το πνεύμα της Honda συνδέεται άρρηκτα και με τους αγώνες ταχύτητας ως μέσο ανάπτυξης και δοκιμής νέων τεχνολογιών που θα χρησιμοποιηθούν αργότερα σε μοντέλα παραγωγής. Για όσο λοιπόν διάστημα η Honda κρατήσει την ταυτότητα της, θα έχει πάντα ανάμιξη με τους αγώνες ταχύτητας.
 

Παρουσιάζεται το πνεύμα της Honda της εποχής

Το σημαντικότερο μήνυμα που εκφέρεται στο ντοκιμαντέρ, είναι το πως έχει καταφέρει η Honda να διαφυλάξει το πνεύμα της στο πέρας του χρόνου και ποιό είναι αυτό. Το πνεύμα λοιπόν της Honda συνδέεται με τον τρόπο κατανόησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ιδρυτή της, Soichiro Honda, η οποία μάλιστα ακολουθείται ακόμα σαν παράδειγμα στην Ιαπωνία. Για αυτόν το λόγο το ντοκιμαντέρ στοχεύει στο να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο το Super Cub ήταν σχεδιασμένο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ιδιοκτητών του. Το στοιχείο αυτό απεικονίζεται και από τους πρωτοποριακούς για την εποχή χώρους αναψυχής των εργατών εντός του χώρου των εργοστασίων, αλλά και τους επαρκείς και λειτουργικούς χώρους εργασίας τους.